Cellulite (appelsinhud)

Cellulite er også kendt som appelsinhud. Cellulite er hos kvinder langt mere udbredt end hos mænd, idet bindevævet hos kvinder er mere løst og fleksibelt(graviditet). Kvinders fedtceller er runde og bindevævsfibrene er parallelle og har derfor lettere ved at blive presset op i hudoverfladen, hvorimod mænds bindevævsfibre er mere korsformede.

Årsag til appelsinhud?
Svaret er ikke så enkelt. Der er flere årsager til cellulite. Det er bl.a. genbestemt. Dvs at det kan være arveligt betinget. Hvis man som teenager tager for meget på i vægt øges antallet af fedtceller i kroppen. Hermed er risikoen for cellulite allerede steget. De personer som tager på senere i livet, som voksne, har mindre risiko for at udvikle cellulite.

Også østrogen(kvindeligt hormon) er en faktor idet østrogenet bl.a. bestemmer hvor på kroppen appelsinhuden placeres. Øget østrogen i kroppen (f.eks. under graviditet eller ved brug af p-piller) er derfor med til at udvikle appelsinhud.

Fordøjelsesbesvær og dårlig blodcirkulation kan også bidrage til cellulite.

Cellulite er ikke en sygdom
Det forårsager ikke smerter og påvirker ikke sundheden! De fleste typer cellulite findes på lår, baller, mave, talje og overarme.

Hvilen type cellulite?
Man kan dele cellulite i to typer: slank og kraftig type cellulite.

Den slanke type er kun ujævn appelsinhud uden så meget fedt. Behandling kræver kun opstramning af huden med RF radiofrekvenser. Den kraftige type kræver både Permanent fedtreduktion og hudopstramning med radiofrekvenser RF.

Hvor mange måder er til at fjerne cellulite

  1. Radiofrekvenser RF er bedst til at fjerne cellulite på kroppen fordi de varmer i dybden.

  2. Infrarød laser eller infrarød lys er godt men går ikke så dybt som RF.

  3. Vacum-massage, skrubbørster, skrubhandsker hjælper lidt i forebyggelse af cellulite idet det øger blodcirkulationen.

Kan man fjerne cellulite kirurgisk?
Nej, det ikke lade sig gøre. I hvert fald ikke som det ser ud i dag.

Kan Motion afhjælpe cellulite?
Motion og styrketræning kan især forebygge cellulite.