Fedtreduktion

  1. Antallet af fedtceller er generelt stabilt (samme antal) fra 20 års alderen.

  2. Hvor mange muligheder er der på markedet for at fjerne fedt?

(1 ) Forbrænde fedt

a. Radiofrekvenser: Varmer lokalt fedt og væv op til ca. 50-55 gr. så forbrænding i cellen opstår. Det lokale område som behandles forbrænder 10-15 x så meget energi end
normal kropsforbrænding. Resultat godt, men spiser man ufornuftigt, vil det
hurtigt gå tilbage.

b. Vacumterapi/massage: Stimulerer blodgennemstrømningen og øger forbrænding samt lymfedrænage. Det hjælper lidt, efter mange behandlinger. Alm sportstræning er at foretrække da man får hele kroppen aktiveret.

c. Elektrisk stimuli: varme tæpper, elektroder som stimulerer muskler og væv. Forbrænding i det stimulerede område aktiveres lidt mere end hvis man sidder stille. Men, resultatet er for vagt.

(2) Fjerne fedt permanent

a. Traditionel fedtsugning: Er bekendt af de fleste. Resultatet er effektivt og hurtigt.
Men risikoen er ujævn og slap hud samt risiko for knuder og buler i vævet. Kræver fri fra arbejde i nogle dage. Totale helingstid fra 3-6 mdr.

b. Diode laser (Laser fedtsugning): Kræver ligesom fedtsugning et kirurgisk indgreb. Først injekseres et præparat for smele fedtet. Herefter føres laseren ind under huden for at brænde det nu smeltede fedt helt væk. Resultat og ricici samme som fedtsugning.

c. Radiofrekvensfedtsugning: Radiofrekvensfedtsugning  er den nyeste metode ,som indebærer at man vha. præcisionsreguleret varmeenergi, der bliver frigivet af radiobølger bearbejder (smelter) fedtcellerne samtidig med at de bliver suget ud. Desuden provokerer radiobølgeenergi nydannelse af kollagentråde i underhuden som giver en hudopstammende effekt. Radiofrekvensfedtsuging giver mulighed for relativt store fedtsugninger med mindre risici, samt enklere behandling og lettere postoperativ periode. Samtidig kan man opnå en betydelig hudopstrammende effekt i det behandlende område.

d. Ultralyd-Fedtreduktion
Ultralydsteknologi til permanent fedtreduktion er et helt nyt fænomen på det kosmetiske marked.(Faktisk er det en videreudvikling fra almindelig fedtsugningsultralydsteknologi. Her har man brugt ultralyd til at løsgøre fedtvævet for lettere at kunne suge det ud under operationen.)

Den nye ultralyd nedbryder fedtcellemembranen, så fedtsyren løber ud i vævet. Det kan nu aldrig gendannes. De nedbrudte fedtceller fjernes naturligt af vores lymfesystem samt lever og nyrer. Behandlingen er uden kirurgisk indgreb
og man kan gå på arbejde lige efter behandlingen.