Hudopstramning

Hud-opstramning er blevet meget populær de senere år i takt med at den moderne teknologi på området blevet meget effektiv.

Hvilke metoder er der til at udføre hud-opstramning?
Radiofrekvenser (RF), NIR infrarød laser, Pixel laser, CO2 laser, Pixel RF og kirurgi.

Radiofrekvenser (RF)
Er den mest brugte teknik til hudopstramning i hele verden. RF kan både opstramme hud på ansigtet og kroppen. Går uden at skade/forbrænde overfladehuden ned i underhuden dermis og skaber en termisk opvarmning af det kollagene væv. Behandlingen er uden downtime -helingsperiode. læs mere under “behandlinger” (hudopstramning)

NIR infrarød laser
Er kun til hudopstramning i ansigtet. Især de tynde hudområder omkring øjne og pande. NIR infrarød laser går ikke så dybt som RF og kan derfor ikke bruges på kroppen. Der er ingen risiko for forbrændinger og ingen downtime.

Pixel laser – CO2 laser og Pixel RF
Disse tre teknologier er samlet set bedst til Rynker, ar og strækmærker. De går ikke dybt nok til hudopstramning på kroppen. Men er særligt god til personer med dybe rynker, og evt. samtidig slap hud i ansiget.

Kirurgi
Er til super slap hud i ansigt og på krop. Er især velegnet til personer over 70 år. Til fjernelse af overskydende løs hud efter stort vægttab.”

Hvordan kan hud opstrammes?
For overhovedet at kunne opstramme væv skal underhudens dermis-lag opvarmes til mindst 50 grader. De kollagene fibre i dermis er en slags protein struktur som for at opnå en sammentrækkende effekt skal være mindst 50 grader varm. Som,  f.eks kød og æg der også er protein, trækker sig sammen på den “varme pande”.

Hvorfor er RF det bedste til hudopstramning?

Fordi RF opfylder følgende tre faktorer:

  1. Overfladehuden (Epidermis) bliver beskyttet, kan max. klare 46 grader.

  2. Varmen føres ned i underhuden (dermis) som bærer og holder huden elastisk.

  3. Underhuden dermis bliver opvarmet til 50-60 grader for at opnå ønsket effekt.

Findes der andre metoder til hudopstramning end de nævnte?
Nej, Diverse cremer, elektriske apparater, varmetæpper, massagemaskiner, elektrisk og muskelstimulerende maskiner mv. hjælper overhovedet ikke! Den termiske effekt er slet ikke nok eller helt udeblivende.

Motion og  især styrketræning har dog en vis effekt.