Microdermabrasion og dermabrasion

Mikro-dermabrasion er en mildere form for hudslibning, hvor kun overhuden slibes væk. Behandlingen er derfor mindre indgribende end almindelig dermabrasion, men også mindre effektiv.

Resultatet er, at huden kortvarigt får et friskere udseende. Fine rynker, akne-ar og andre overfladiske hudtilstande vil blive reduceret, og huden vil generelt komme til at se yngre ud. For et godt resultat kræves 5-12 behandlinger med 2-3 ugers mellemrum.

Bedøvelse
Der bruges ikke bedøvelse.

Bi-virkninger
Nogen patienter mærker ingenting, mens andre beskriver alt fra en kilden til en let smerte.

Mikro-dermabrasio vil give en rødmen af huden på det behandlede sted. Dette vil dog hurtigt gå væk.

Risiko for komplikationer
Der er ikke alvorlige risici ved mikro-dermabrasio, da kun overhuden berøres.

Hvis behandleren kommer til at slibe på det samme sted for lang tid, kan der dog ske skade på den underliggende hud.

Dermabrasion

Dermabrasion sliber overhuden og en del af læderhuden væk med en slags slibemaskine. Kroppen danner derefter ny og glattere hud på stedet. Dermabrasion er effektiv til at mindske ar efter akne, samt mindske fine rynker omkring munden, typisk på over- og underlæbe. Den er uegnet til behandling af rynker i øjenregionen. Efter dermabrasio vil huden selv danne nyt væv på det bortslebne område, og den nye hud skulle gerne være pænere og med færre rynker og akne-ar. Hvor godt, resultatet bliver, afhænger af individuelle faktorer som hudens egenskaber, hudfarven, rynkernes eller arenes dybde, og patientens sårheligsevne.

Det kan være nødvendigt med flere behandlinger med mellemrum for at opnå det ønskede resultat.

Bedøvelse
Dermabrasion er en meget smertefuld behandling. Derfor foretages den altid under bedøvelse.

Efter operationen vil det behandlede område hæve op. Hævelsen aftager dog i løbet af et dags tid. Dermabrasion er en meget smertefuld behandling. Derfor foretages den altid under bedøvelse. Efter operationen vil det behandlede område hæve op. Hævelsen aftager dog i løbet af et dags tid.

Forskellen mellem behandlinger
Der er risiko for, at der går infektion i det sår, afslibningen skaber. Dette kan medføre dårlig sårheling og derved et dårligt kosmetisk resultat. Der er risiko for, at den nye hud får mørke pletter eller får et afbleget udseende.

Behandlingen kræver stor teknisk dygtighed fra lægens side, da han ikke må komme til at slibe for dybt. Sker dette alligevel, er der risiko for grim ardannelse.